ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ В ШКОЛІ

03.05.2019 18:04

     

     25 квітня у  КЗ «Храпинська ЗОШ І-ІІ ступенів»  відбувся  День Цивільного захисту. Головна мета - вдосконалення педагогічним колективом та учнями теоретичних знань і практичних навичок щодо дій в умовах надзвичайних та екстремальних ситуацій, практична перевірка здатності учнів діяти за сигналами оповіщення цивільного захисту. Під час Дня ЦЗ з учнями  та працівниками школи було відпрацьовано алгоритм дій у разі можливого замінування  навчального закладу.

     Відповідно до плану проведення Дня ЦЗ у школі проведено різноманітні заходи :  загальношкільна лінійка «Про підготовку проведення Дня ЦЗ», виховні години у 2-9 класах з  тем: «Небезпечні знахідки», «Алгоритм дій у разі  повідомлення про замінування будівлі», «Пожежна безпека , правила поведінки  під час пожежі», «Надзвичайні ситуації, дії при їх виникненні», конкурс малюнків та плакатів з тематики дотримання  заходів безпеки під час надзвичайних ситуацій, перегляд фільмів з ЦЗ «Небезпечні знахідки», «Надзвичайні ситуації»,  вікторина з питань ЦЗ та ОБЖД у 5-9 кл. та спортивне змагання «Кращий рятувальник».

       На 5 уроці відбулося евакуація учасників освітнього процесу та  відпрацювання практичних дій під час замінування школи. Евакуація пройшла організовано та швидко.

     Під час  різних змагань учні проявили  кмітливість та  творчість. Найактивніших учасників  та переможців конкурсів  було нагороджено грамотами. Проведені заходи були цікавими учням, адже вони набули практичних навичок  у разі  виникнення надзвичайних ситуацій.