План виховної роботи школи на 2018-2019 н.р.

18.01.2019 01:53

                            ЗАТВЕРДЖУЮ

                                             «____»   «____________» 2018 р.

                                                       Керівник             Л.Харковець  

 

 

 

 

 

Річний план

 виховної роботи

 Комунального закладу

«Храпинська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів»

 на 2018-2019 навчальний рік

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Аналіз виховної роботи 2017-2018 н.р.

У 2017-2018 н.р. вся виховна робота школи проводилась відповідно до Державної програми «Освіта XXI ст.», Концепції виховання дитини та молоді у національній системі освіти, Національній доктрині розвитку освіти України у XXI ст.., в яких наголошується на потребі докорінної перебудови навчально-виховного процесу в школі, підвищення її ефективності, подоланні формалізму в її здійсненні.

Основними документами, якими керувалася школа у виховній роботі, були: Конституція України, Закон України «Про освіту», Закон України «Про загальну середню освіту», Конвенція ООН про права дитини, Національної програми виховання дітей та учнівської молоді.

Управління виховною роботою закладу здійснювали директор, заступник директора. Наш навчальний заклад організовує свою діяльність на грунті національної культури, національних традицій, а за змістом та формами роботи відповідає національно-культурним потребам України, її становленню і розвитку як суверенної держави.

Відносини між учнями і вчителями розвиваються на основі співробітництва і ділового партнерства. Вони є рівноправними суб'єктами навчально-виховного процесу.

Працюючи над реалізацією виховної роботи закладу, педагоги організовували і проводили різні свята, шоу-програми, конкурси, усні журнали, вечори, ранки тощо

Головним напрямом роботи школи було національне виховання учнівської молоді. Діяльність педагогічного колективу була спрямована на виховання гуманіста, патріота, громадянина України. З цього питання було проведено урочисту лінійки до Дня Гідності та Свободи, до Дня пам’яті героїв Крут, до Дня Соборності України, Свято присвячене Дню захисника Вітчизни та Дню Українського козацтва, Шевченківський тиждень, День рідної мови, вечір «Україно, ти в серці моїм», свято «Диво калинове». З метою формування національно-патріотичної свідомості учнів у кожному навчальному кабінеті створено куточок державної символіки

Головними завданнями розвитку ціннісного ставлення особистості до сім'ї, родини, людей є гармонійний розвиток дитини, підготовка її до життя, формування моральних цінностей. З цією метою проводились загальношкільні збори, педагогічний всеобуч батьків, класні збори, індивідуальні зустрічі, консультації, родинні свята, вечори. У школі було проведено свято «Мати - берегиня роду», вечір до Дня 8 Березня, свято «Хато, моя рідна хато».

Педагогічний колектив закладу чільне місце приділяє розвитку ціннісного ставлення особистості до мистецтва. Серед цих заходів варто відмітити конкурс вечір «Ти зможеш це...», свято «Осені», вечір-зустріч із випускниками, фестиваль «Юна зірка», «Музичний калейдоскоп», «Андріївські вечорниці», виставка малюнків «Художня карта рідного села», «Комп'ютерний малюнок», «Найкращий малюнок».

Добре працювали вчителі початкових класів. Це досвідчені вихователі, які приділяли велику увагу питанням культурної поведінки, спілкування, зовнішньому вигляду та охороні життя учнів. Вони дбають про те, щоб класні кімнати були затишними, а мікроклімат у колективі - родинним, проводять роботу з розвитку ціннісного ставлення до природи, до суспільства і держави, до себе.

Ціннісне ставлення особистості до себе спрямоване на прищеплення та розвиток почуття моралі, міцних переконань, постійно перебувати в центрі уваги колективу. Класні керівники та адміністрація школи провели в цьому напрямку певну роботу, а саме: шоу-програма «Ти -джентльмен», ранок «Азбука ввічливості», вечір «Хай живе пані ввічливість!», свято Твори добро, бо ти -' людина», акції «День без шкідливих звичок», «Без добрих справ немає доброго імені» і т.д.

Ціннісне ставлення особистості до природи покликане забезпечити молоде покоління науковими знаннями про взаємозв'язок природи І суспільства. Впродовж навчального року були проведені різні заходи. А саме: свято зустрічі весни «Прийди, прийди, весно!», лекція «Обрядові свята зимового і весняного циклу», вечір до Дня пам'яті жертв аварії на ЧАЕС.

Традиційними стали акції: «Птахи потребують допомоги» , «Розчисти джерело», «Несіть добро у світ природи». Організовані колективні творчі справи «Допоможи природі», «Себе я бачу в дзеркалі природи»; конкурс на кращий малюнок на екологічну тематику, екскурсія у природу «Екологічною стежиною рідного села».

Серед заходів, які сприяють розвитку ціннісного ставлення особистості до суспільства і держави слід відзначити вечір, присвячений Дню пам'яті героїв Круг, вечір, присвячений Дню захисника Вітчизни, козацькі розваги, лекція «Міжнародний день визволення в'язнів фашистських таборів» , свято «День Перемоги та пам'яті героїв Вітчизни», «Я - громадянин України».

Згідно з річним планом у школі проводилася певна робота з формування здорового способу життя, попередження травматизму, спортивно-масова робота. Мета напрямку «Формування здорового способу життя» - здобуття повноцінного розвитку дітей, охорони та зміцнення їх здоров'я, формування фізичних здібностей особистості. Педагогічний колектив здійснює кропітку роботу щодо цього питання. Класними керівниками підготовлені проекти «Моє здоров'я», «Шкідливі звички»; проведено заходи, присвячені Всесвітньому дню здоров'я; фестиваль «Молодь за здоровий спосіб життя», веселі старти, турніри з футболу, волейболу, бесіди; впроваджується програма «Школа сприяння здоров'ю», вчителями фізкультури були проведені козацькі розваги. Проводилось анкетування учнівського колективу по виявленню питань, пов'язаних зі здоровим способом життя.

 Учні брали активну участь у районних спартакіадах з футболу, де було зайнято І місце в районі, легкої атлетики, шашок, шахмат.

Протягом навчального року дитячого травматизму в школі зареєстровано не було

Педагогічний колектив школи проводить певну роботу, спрямовану на виконання Єдиної комплексної правоохоронної програми. Головними напрямками роботи з цього питання є індивідуальна робота з дітьми, схильними до пропусків занять, правопорушень, девіантної поведінки.

Серед заходів превентивного виховання, яке передбачає попередження злочинів і злочинності серед неповнолітніх, заслуговують на увагу такі заходи: лекція «Основи приватного права», усний журнал «Злочин і покарання», лекція «Чи є серед нас хулігани і правопорушники?».

На особливому порядку в школі - дисципліна. На особливому контролі за станом дисципліни учні школи не перебували.

Робота з батьками в 2017-2018 н. р. була спрямована на створення єдиного колективу вчителів, батьків, учнів. Були проведені загальношкільні батьківські збори (листопад,березень). Школа тісно співпрацює з батьками, класні керівники надаються індивідуальні консультації, щомісяця проводиться батьківський всеобуч, створено батьківський комітет, піклувальну раду.

З метою зайнятості учнів в позаурочний час та розвитку їх пізнавальних інтересів, педколектив постійно проводив роботу по залученню дітей до шкільних гуртків і секцій. Гуртковою роботою охоплено 37 учнів (  68,7 % від загальної кількості).. У школі протягом 2017-2018 н. р. функціонувало  4 гуртки:  «Умілі руки» (керівник  Кутасевич В.Л.),  «Мовні намистинки» ( керівник Пуха Н.С.) , « Співограй» ( керівник Репецький А.С.), «Умілі ручки» (керівник Окач Р.В.)

Керівник гуртка «Юний умілець» Кутасевич В.Л. разом з своїми вихованцями неодноразово організовув виставки творчих робіт,. Учні-гуртківці брали активну участь у шкільних та  районних виставках та конкурсах « Свято осені», «Новорічна композиція», «Оксамитовий рай».

Добре налагоджене чергування по школі та у їдальні. Черговий учитель і чергові учні слідкують за порядком у школі та їдальні. Чергові по класах відповідають за порядок у класі. Класні керівники несуть повну відповідальність за чергування по класах.

У школі діє президентська республіка. Активним є міністерство культури, яке організовує дискотеки, вечори, вікторини під керівництвом педагога – організатора Гулюк Т.Ф.

Одне з дуже важливих питань - відвідування учнями школи. Багато пропусків з поважних причин - через хворобу. Бувають пропуски учнями занять за заявами батьків. У школі існує єдина загальношкільна система обліку відвідування занять учнями. Кожний класний керівник на кінець дня заповнює відомості, у яких вказує учнів, які були відсутні у класі, подає довідки з лікарні, заяви батьків та інші документи, що свідчать про причину відсутності учнів.

Заступником директора з НВР постійно здійснюється контроль за відвідуванням учнями школи, щомісяця ведеться картка обліку відвідування учнями навчальних занять.

Школа тісно співпрацює з батьками. Проводяться загальношкільні батьківські збори 4 рази на рік, класні батьківські збори, надаються індивідуальні консультації, щомісяця проводиться батьківський всеобуч, створено батьківський комітет, піклувальну раду.

Результати рівнів вихованості за минулий рік такі:: високий мають - 33,9%; достатній –54,5%; середній – 11,6%; низького немає.

Але поряд із зазначеними позитивними моментами є ряд недоліків. Не чітко спланована виховна робота класними керівниками, педагогом -організатором, соціальним педагогом, не аналізується виховна робота у класних колективах на МО класних керівників. Класні керівники не дотримуються плану виховної роботи, не активно працюють органи учнівського самоврядування, не всі заняття батьківського всеобучу були проведені, мало уваги приділяється роботі з барвінчатами.

Тому повсякденною турботою нашого колективу у новому навчальному році буде:

  • підвищення статусу виховання в школі;
  • забезпечення розвитку виховних функцій закладу
  • виховання гуманістів і патріотів, для яких найвищим ідеалом є єдність
    особистих та національне державних інтересів;
  • модернізація змісту виховання;
  • використання різних сучасних форм та методів, виховних технологій на
    основі впровадження новітніх досягнень науки і практики;
  • ефективне використання національних традицій, історії, культури
    та посилення ролі родини у вихованні дітей;
  • зростання рівня професіоналізму і компетентності педагогічних працівників в організації життєдіяльності учнівських колективів;
  • реалізація програми національного виховання учнівської молоді;
  • сприяння розвитку президентської республіки, барвінчат.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вид роботи

Зміст роботи

Клас

Термін виконання

Відповідальний за виконання

Виховна діяльність

1.День знань:

- святкова лінійка;

- перший урок

«Україна на карті Європи»

1-9

 

 

03.09

 

 

Класні керівники

 

 

                  Національно-патріотичне виховання

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Національно-патріотичне виховання

2. До Міжнародного дня миру:

- конкурс малюнків

«Мир дітям землі».

- загальношкільна учнівська лінійка.

1-4

 

 

 

5-9

 

Протягом місяця

 

Педагог – організатор

3.До Всеукраїнського дня бібліотек:

- операція «Живи, книго!»

- акція «Ровеснику сходу»

1-9

 

1-9

 

До 14.09

Зав. бібліотекою

 

 

Кл. керівники

- знайомство зі шкільною бібліотекою «Посвята в читачі».

  2

 

До 14.09

Зав. бібліотекою

- виставка малюнків до творів улюблених

письменників.

5-9

 

 

До 19.09

Зав. бібліотекою

4. Конкурс на кращий учнівський куточок.

1-9

 

Протягом місяця

ЗНВР, педагог - організатор

5. Відзначення  26 річниці  незалежності України:

- конкур малюнків «Вінок любові до України»;

- акція «Держаний прапор святиня  народу»;

- вікторина « Чи знаєш ти Україну?»;

- виховні години присвячені 26 річниці незалежності України

5-9

 

 

 

 

 

Протягом місяця

Педагог організатор, класні керівники

6.  Виховні години присвячені героям та  історії УПА

1-4

 

 

Протягом місяця

Класні керівники

7. Виховний захід « Твій друг дорожній рух»

1-4

14.09

Педагог -  організатор

 

8. Загальношкільна лінійка до дня партизанської слави «Мужність партизанська»

1-9

21.09.

Педагог -  організатор

9. Участь у осінньому етапі Всеукраїнської акції «Зелений паросток майбутнього».

5-9

До 18.09

Учителі біології

10. Виставка «Василь Сухомлинський: педагогічна спадщина і сучасність».

1-9

До 25.09

Зав. бібліотекою

12. Проведення  предметних тижнів:

 

  • образотворчого мистецтва
  •      -  фізичної культури-

 

1-9

Протягом місяця

Вчителі фізкультури,

Педагог - організатор,  вчитель образотворчого мистецтво

 

Напрями виховання

Превентивне виховання

1.Відновлення та поповнення списків учнів, схильних до правопорушень, із неблагополучних сімей.

До 07.09

ЗДНВР, соціальний педагог

2. Збір даних для оформлення соціального паспорту школи на 2018-2019 н.р.

До 07.09

Соціальний педагог

3. Організація чергування учнів 5-9 класів по школі.

03.09

ЗДНВР

4. Оновлення складу ради профілактики правопорушень та планування її роботи.

До 07.09

 ЗДНВР,

 

 

Соціальний                     педагог

5. Засідання ради профілактики правопорушень.

Учнівське самоврядування

 

 

 

1.Проведення засідання президентської ради.

2. Проведення засідань міністерств.

Протягом місяця

 

 

Педагог – організатор

 

 

Робота з батьками

 

 

 

 

 

 

 

1.Планування роботи

батьківського всеобучу.

До 14.09

Педагог -

організатор

2. Батьківські класні збори.

Щомісяця

Класні керівники

3. Надання допомоги батькам у спрямуванні виховної роботи з дітьми.

Щомісяця

Класні керівники

4. День відкритих дверей.

 

 

Щомісяця

Адміністрація школи, класні керівники

5. Батьківський всеобуч.

Лекція «Виховання патріотизму підлітків у взаємодії сім'ї і школи»

 27.09

Педагог -

організатор

 

Контроль і керівництво

1.Контроль за проведенням першого уроку.

03.09

Адміністрація школи

2. Перевірка та затвердження планів виховної роботи класних керівників 1-9 класів.

До 04.09

Адміністрація школи

 

 

3. Організація роботи гуртків, узгодження планів їх роботи на І семестр.

До 07.09

Адміністрація школи

 

4. Складання графіка чергування вчителів по школі.

До 07.09

ЗДНВР

Методична робота

1.Нарада з класними керівниками з питань планування виховної

роботи на І семестр.

04.09

ЗДНВР

2. Розробка плану МО класних керівників.

Протягом місяця

 

03.09

ЗДНВР

 

 

Члени МО

3.Засідання  МО класних керівників.

4. Складання плану проведення відкритих виховних заходів, графіка проведення виховних годин.

 

До 21.09

ЗДНВР

 

 

 

 

 

 

Жовтень

«Ціннісне ставлення особистості до мистецтва»

 

Вид роботи

Зміст роботи

Клас

Термін виконання

Відповідальний за виконання

Виховна діяльність

 

 

 

 

Національно-патріотичне виховання

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ціннісне ставлення особистості до мистецтва

 

 

 

Ціннісне ставлення особистості до мистецтва

 

 

 

 «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція»

 

 

 

Національно-патріотичне виховання

1.Свято «День учителя»:

- день учнівського самоврядування;

- «Учителю вклоняюся перед іменем твоїм»,

- парад «Квіти тим, хто навчає».

1-9

02.10

Педагог-організатор, класні керівники

 

2. Міжнародний день людей похилого віку:

- операція «Турбота»;

- виховні години «Шануймо старість».

 

 

04.10

10.10

 

3.14 жовтня – День

Захисника України:

- Свято присвячене Дню захисника Вітчизни та Дню Українського козацтва «Козацькому роду нема переводу»

- виховні години з даної тематики

- Гра «Відун» - інтелектуальні змагання по історії українського козацького війська

5-9

 

 

12.10

 

 

 

 

16.10

 

18.10

ЗДНВР, педагог – організатор, класні

 

 

 

 

керівники

 

Пархомчук І.М.

4. Всеукраїнська краєзнавча експедиція учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна»

5-8

Протягом місяця

Вчитель факультативу юний географ-краєзнавець

5. Виховні години з розділу ціннісного ставлення особистості до мистецтва.

1-9

Протягом жовтня

Педагог – організатор, класні керівники

6. 9  жовтня  - день художника. Виставка дитячих  малюнків   «Чарівні фарби»

1-9

09.10

Педагог – організатор,

Кутасевич В.Л.,

 

7.Конкурс «Яскраві діти України»

1-9

Протягом місяця

 

8. Виставка виробів із природного матеріалу та осінніх квітів « Свято Осені та врожаю»

1-9

19.10

Педагог – організатор

 

9 . «Не стань жертвою торгівлі людьми» - виховний захід до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми

5-9

19.10

Харковець О.С.

10.Загальношкільний виховний захід присвячений 73-й річниці визволення України від фашистських  загарбників

1-9

26.10

Педагог – організатор

 

11. Проведення  предметних тижнів:

-  інформатики

2-9

Протягом місяця

Вчитель інформатики

Репецький А.С

Напрями виховання

Превентивне виховання

 

 

 

 

 

 

 

 

1.Засідання ради профілактики правопорушень.

12.10

ЗДНВР, соціальний педагог

2. Прибирання території школи, підготовка клумб, квітників до зими.

Протягом місяця

 

 

 

Класні керівники 5-9 кл.

3. Лекція «Освіта – обов’язок чи право».

18.10

Пархомчук І.М.

4. Рейд «Шкільне обладнання».

 

 

20.10

Рада з профілактики правопорушень

Учнівське самоврядування

1.Засідання органів учнівського самоврядування.

Протягом місяця

Педагог - організатор

Робота з батьками

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Батьківський  всеобуч.

Лекція «Насильство та жорстоке поводження у сім’ї. Як захиститись?».

24.10

Пархомчук Л.А.

2. Консультації для молодих

батьків «Психологічні і вікові особливості дитини».

12.10

Класні керівники

3. Індивідуальні бесіди з

батьками щодо запобігання дитячому травматизму.

Протягом місяця

Класні керівники

4. Загальношкільні батьківські збори.

 

29.10

Адміністрація школи, класні керівники

Контроль і керівництво

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Контроль за відвідуванням учнями школи.

Протягом місяця

Адміністрація школи

2. Аналіз планування виховної роботи в класних

колективах.

3. Аналіз планування роботи

гуртків.

4. Аналіз зайнятості дітей позакласною та позашкільною роботою.

5. Перевірка ведення учнівських щоденників.

Методична робота

 

 

1. Нарада класних керівників з питань роботи з важковиховуваними дітьми.

22.10

ЗДНВР ,

педагог - організатор

2. Надання методичної допомоги класним керівникам.

Протягом

року

ЗДНВР

3.Взаємовідвідування виховних заходів

з  15.10 - по 19.10

Класні керівники

Листопад

«Ціннісне ставлення особистості до праці»

Вид роботи

Зміст роботи

Клас

Термін виконання

Відповідальний за виконання

 Виховна діяльність

 

Ціннісне ставлення особистості до праці

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Національно-патріотичне виховання

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Національно-патріотичне виховання

 

Ціннісне ставлення особистості до праці

 

 

1. Проведення заходів  по класах згідно розділу програми «Ціннісне ставлення особистості до праці».

1-9

Протягом місяця

Класні керівники

2. Екологічне свято «Збережемо  життя планеті земля»

1-5

06.11

Зубкович О.П.

3. День української писемності і мови.

1-9

 

09.11

Вчителі укр. мови і літератури

4. Тиждень української мови

 

5-9

 

Протягом місяця

Вчителі  української мови

Пуха Н.Л.,

Зубкович О.П.,

 

5. День пам’яті жертв голодомору 1932-1933 рр. в Україні:

- загальношкільна лінійка «Схилімо голови в скорботі»;

- виховні години присвячені пам’яті жертв Голодомору;

- участь у Всеукраїнській акції «Засвіти свічку».

1-9

 

 

 

 

 

1-9

Протягом місяця

23.11

 

 

 

27.11

Педагог – організатор

 

 

 

 

Класні

керівники

6. Заходи в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»:

- проведення виховних годин з відповідної тематики

- інформаційна година «Європейський  день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства»

- Показ відеоролику про насилля у сімї

- Опитування: «Що я знаю про насильство ? 

- Конкурс малюнків "Насильство очима дітей"

 

 

 

 

Протягом місяця

 

 

    19.11

 

 

 

23.11

 

27.11

 

29.11

Педагог – організатор

 

Класні

Керівники

 

Педагог – організатор

 

 

 

Педагог – організатор

Соціальний педагог

Педагог – організатор

7.2 «Ми знаємо свої права» - виховний захід до Всесвітнього дня Дитини

1-9

20.11

Пархомчук І.М., Остапчук В.А.

8. «Україна гідна свободи!»  (позакласний захід присвячений Дню Гідності та Свободи»

5-9

21.11

Гулюк Т.Ф.

9. Акція «Посади осінню квітку».

1-9

 

Протягом місяця

Класні керівники

10. Зустріч з ветеранами праці «Праці ми шану співаємо»

5-9

До 20.11

Педагог - організатор

11. Трудовий десант  «Хай сяє школа рідна чистотою»

1-9

 

 

До 11.11

Вчитель трудового навчання

Напрями виховання

Превентивне виховання

1. Засідання ради профілактики правопорушень.

09.11

ЗДНВР , соціальний педагог

2. Оперативна нарада класних керівників з питань дисципліни і порядку.

07.11

ЗДНВР,

класні керівники

3. Відвідування вдома дітей з соціальних сімей.

21.11

Соціальний педагог

Учнівське самоврядування

 

1. Засідання старостату.

2. Робота з барвінчатами.

 

Протягом місяця

Педагог-організатор

Робота з батьками

 

 

 

 

 

 

1.Батьківський всеобуч

Лекція «Агресивні діти. Причини і наслідки, шляхи усунення дитячої агресивності»

 

30.11

Педагог-організатор ,

Харковець О.С.

2. Зміцнення зв’язку вчителів – предметників з батьками. Проведення співбесіди з батьками учнів, які не встигають у навчанні, для надання методичних консультацій.

Протягом місяця, семестру

Адміністрація школи, вчителі - предметники

Контроль і керівництво

 

 

 

 

 

 

 

1. Контроль за станом відвідування учнями

навчальних занять.

Протягом місяця

ЗДНВР

2. Контроль за підготовкою та проведенням виховних годин класними керівниками 5-9 класів.

Протягом місяця

Адміністрація школи

3. Перевірка стану чергування учнів 5-9 класів по школі.

Протягом місяця

ЗДНВР

Методична робота

 

1. Бесіда з класними керівниками з виконання планів виховної роботи по школі.

09.11

Адміністрація школи

 

 

2. Методична оперативка.

21.11

ЗДНВР

Грудень

«Ціннісне ставлення особистості до себе»

 

Вид роботи

Зміст роботи

Клас

Термін виконання

Відповідальний за виконання

Виховна

діяльність

 

 

 

 

 

Ціннісне ставлення особистості до себе

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Національно-патріотичне виховання

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Національно-патріотичне виховання

 

 

 

 

 

1. Проведення заходів з розділу «Ціннісне ставлення особистості до себе, виховних годин «Людина завжди повинна йти вперед», «Бережи честь з молоду»

1-9

Протягом місяця

Класні керівники

2.Заходи присвячені Міжнародному Дню боротьби зі СНІДОМ:

- Акція « Молодь проти наркоманії та СНІДУ»

- бесіда «Проблема століття- СНІД»

 

1-9

 

 

 

03.12

 

05.12

 

 

 

Педагог-організатор,

класні керівники,

3. Акція «День без шкідливих звичок»

1-9

07.12

Педагог-організатор

 

4. Я про себе і мій клас про мене. Ігрова програма-тренінг

1-9

04.12

 

 

Соціальний педагог

 

5.Виховна бесіда «Смертельні квести»  у соціальній мережі «ВКонтакті»: як вберегти себе»

5-9

03.12

Педагог-організатор, соціальний-педагог

6. До Дня Збройних сил України:

- Козацькі забави;

- тематичні години спілкування, присвячені Дню Збройних сил України.

1-9

 

 

06.12

 

05.06

Педагог-організатор

 

Класні керівники

 7. Всеукраїнський тиждень права  «На  паралельних  дорогах  прав  та  обов’язків»:

  • Випуск стіннівок «Правова культура – міцність держави»
  • Години спілкування на правову тематику
  • Брейн – ринг «Правознавець»
  • Конкурс малюнків «Права дітей»
  •  Виготовлення буклетів «Знай свої права»

 

 

 

 

 

1-9

 

 

1-9

 

8-9

 

1-5

 

1-9

 

 

 

 

10.12

 

 

11.11

 

12.11

 

13.11

 

14.12-15.12

Педагог-організатор, вчитель правознавства

 

 

 

вчитель правознавства

9. Андріївські вечорниці

5-9

 

12.12

Педагог-організатор

9. Свято Миколая «Святий Миколай у гості завітав».

1-4

 

19.12

Педагог-організатор

10. Творчі звіти гуртків «Чого ми навчилися?»

2-9

21.12

Керівники гуртків

11. Конкурс новорічних ікебан «Замість ялинки – зимовий букет».

1-9

24.12

Класні керівники

12. Новорічний ранок та вечір.

1-9

28.12

Педагог-організатор

 

13. Участь у районному етапі Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої».

5-9

До 16.12

Вчителі укр. мови та літератури

14. Провести предметний тиждень :

  • правознавста

5-9

Протягом місяця

Пархомчук І.М.

 

Напрями виховання

Превентивне виховання

1.Засідання ради профілактики.

 

 

19.12

ЗДНВР, соціальний педагог

 

2. Бесіди про правила поводження на канікулах.

 

 

21.12

Класні керівники

3. Бесіди з профілактики наркоманії та алкоголізму.

 

 

Протягом місяця

Соціальний педагог

Учнівське самоврядування

 

 

 

 

 

1. Звіт президентської ради, міністерств, старостату про проведену роботу.

2. Планування роботи органів учнівського самоврядування на ІІ семестр.

3. Випуск новорічної газети

 

21.12

 

 

До 28.12

 

 

21.12

Адміністрація школи

 

Педагог-організатор

Педагог-організатор

Робота з батьками

 

 

 

 

 

 

1. Консультації батьків з питань виховання учнів.

Протягом місяця

ЗДНВР

 

2. Батьківські збори за підсумками І семестру за класами.

Протягом місяця

Класні керівники

 

3. Загальношкільні батьківські збори.

24.12

Адміністрація школи

4. Батьківський всеобуч.

Лекція «Як запобігти появі шкідливих звичок».

 

14.12

Педагог-організатор,

Семенюк Л.П.

Контроль і керівництво

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Аналіз стану роботи з важко виховуваними учнями.

07.12

ЗДНВР

 

2. Контроль за підготовкою та проведенням виховних годин.

Протягом місяця

Адміністрація школи

3. Аналіз стану роботи з дітьми – сиротами.

07.12

Соціальний педагог

4. Контроль за підготовкою новорічних свят.

Протягом місяця

Адміністрація школи

5. Контроль за проведенням батьківських зборів.

Протягом місяця

ЗДНВР

 

Методична робота

1. Нарада класних керівників:

- керівництво організацією змістовного відпочинку учнів;

- педагогіка співпраці соціальної служби з класними керівниками

21.12

Керівник МО,

ЗДНВР

 

 

 

 

2. Методична оперативка

 «Ігрова діяльність у канікулярний період».

26.12

Педагог-організатор

 

 

 

 

Січень

«Ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави»

 

Вид роботи

Зміст роботи

Клас

Термін виконання

Відповідальний за виконання

Виховна діяльність

 

 

Ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Провести заходи по класах згідно розділу програми ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави

1-9

 

 

 

Протягом місяця

Класні керівники

2.Лекція  «Я - громадянин України»

1-9

 

 

 

Протягом місяця

Педагог-організатор

 

3. Учнівський лекторій, присвячений до Дня соборності України.

1-9

 

 

21.01

Педагог-організатор

 

4. Тематична виставка літератури «Як люди вчилися бути громадянами».

 

1-9

16.01-18.01

Бібліотекар

5. Лінійка до Дня пам’яті героїв Крут.

1-9

25.01

Педагог-організатор

6. Конкурс на кращий літературний твір «Вірю в майбутнє твоє, Україно!».

5-9

 

 

До 18.01

Вчителі укр. мови і літератури

7. Свято Різдва Христового. Святковий концерт.

1-9

09.01

Педагог-організатор

 

8. Провести предметний тиждень математики та тиждень початкових класів

5-9

 

Протягом місяця

Вчителі  математики,

Кравчук Б.І.,

Пархомчук Л.А.

Вчителі початкових класів

Окач С.С

Остапчук Н.В.

Присяжна М.С. Семенюк Л.П.

Любчик Н.А.

 

 

Напрями виховання

 

Превентивне виховання

1. Засідання ради профілактики правопорушень.

Протягом місяця

ЗДНВР,

соціальний педагог

Учнівське самоврядування

 

1. Засідання органів учнівського самоврядування з питань планування роботи на ІІ семестр.

16.01

Педагог-організатор

 

2. Організація чергування по школі.

До 17.01

ЗДНВР

Робота з батьками

 

1. Зустріч з батьками учнів, котрі мали низькі показники успішності за І семестр.

17.01

 

 

ЗДНВР, вчителі-предметники

2. Батьківський всеобуч

Бесіда «Проблемні питання виховання дитини середнього шкільного віку. Діти і закон».

23.01

Гайвук Т.О.

Контроль і керівництво

 

 

1. Перевірка виховних планів на ІІ семестр.

2. Узгодження планів роботи гуртків на ІІ семестр.

До 22.01

Адміністрація школи

 

 

Методична робота

1. Нарада з класними керівниками з планування виховної роботи на ІІ семестр.

18.01

ЗДНВР

 

2. З’ясування, якої методичної допомоги потребують класні керівники.

04.01

ЗДНВР

 

 

                                                    

Лютий

«Ціннісне ставлення особистості до історичних, культурних і духовних надбань рідного краю»

 

Вид роботи

Зміст роботи

Клас

Термін виконання

Відповідальний за виконання

Виховна діяльність

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Національно-патріотичне виховання

 

9. Класні години «Вони прославили наш край», години спілкування «Історія і культура рідного краю».

1-9

Протягом місяця

Класні керівники

2. Провести заходи по класах   розділу програми «Ціннісне ставлення особистості до  історичних,духовних і культурних надбань рідного краю».

1-9

Протягом місяця

Класні керівники

3. День святого Валентина:

- поштова скринька для закоханих;

- розважально-пізнавальна гра;

- виховні години.

 

 

 

 

7-9

 

1-9

 

 

 

14.02

 

11.02

Педагог-організатор

 

 

 

Класні керівники

4. Стрітення Господнє. Конкурс знавців народних традицій, прикмет.

1-9

15.02

Класні керівники

 

5. Виставка малюнків «Прийди, прийди, весно».

1-5

18.02

Педагог-організатор

6.Науково-практична конференція для учнів 5-9 кл. «Історія мого народу», «Історія мого села».

5-9

19.01

Вчитель історії

Пархомчук І.М.

 

7.  Презентація «Сім чудес Зарічненщини»

5-9

Протягом місяця

Педагог-організатор

8. Урок мужності «20 лютого -  день героїв Небесної Сотні»

5-9

20.02

Педагог-організатор

9. Проведення  предметних тижнів:

 

-   зарубіжної літератури

 

  • історії

 

 

 

1-9

Протягом місяця

Вчитель історії

 Пархомчук І.М,

вчитель зарубіжної літератури

Зубкович О.П.

 

Напрями виховання

 

Правове виховання

Робота ради з питань профілактики правопорушень за участю соціального педагога.

Протягом місяця

Заступник директора ЗНВР, соціальний педагог

Учнівське самоврядування

 

 

1. Засідання міністерств, старостату.

 

До 08.02

Педагог - організатор

2. Підготовка до Дня святого Валентина.

Робота з батьками

 

1.Круглий стіл «Давайте розберемося спільно, що заважає нашим дітям бути вихованими?»

20.02

 

 

Класні керівники 5-9 кл.

2.Батьківський всеобуч

«Умови успішного виховання у сімї»

22.02

Соломко А.В.

Контроль і керівництво

 

Контроль за проведенням виховних годин у 1-4 кл.

 

Протягом місяця

Заступник директора ЗНВР

Методична робота

Засідання МО класних керівників

08.02

Голова МО

Пархомчук І.М.

 

Березень

«Ціннісне ставлення особистості до природи»

 

Вид роботи

Зміст роботи

Клас

Термін виконання

Відповідальний за виконання

Виховна діяльність

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Національно-патріотичне виховання

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ціннісне ставлення особистості до природи

                 

 

 

 

 

 

 

 

1. Провести заходи згідно розділу «Ціннісне ставлення особистості до природи»

1-9

Протягом місяця

 

Класні керівники 1-9 кл.

2.Проведення предметних тижнів:

-  географії

-  хімії

 

5-9

 

Протягом місяця

 

Вчитель географії Харковець О.С.,

вчитель хімії

Кравчук Б.І.

3. Ранок «Любій матусі».

 

 

1-4

07.03

Класні керівники 1-4 кл.

4. Свято «8 Березня – мамине свято».

5-9

 

07.03

Педагог-організатор

5. Тиждень національно-патріотичного виховання – «Шевченківський тиждень»

 

Конкурс читців «І мене в сім’ї великій…»

 

1-9

04.-08.03

 

 

 

 

05.03

Педагог –організатор, вчителі укр. мови і літератури

4.Фотовиставка « Я і природа»

1-9

До 29.03

Педагог-організатор

 

 

 

7. Екологічний проект  «Посадіть дерево».

 

5-9

Протягом місяця

Зубкович О.П.,

Остапчук В.А.,

Кутасевич В.Л.

 8. Конкурс малюнків «Ріка мого дитинства»

 

15.03

Педагог-організатор

 

 9. Виховний захід «Вода в житті людини» ( до Всесвітнього дня води)

 

22.03

Зубкович О.П., педагог-організатор

 

8. Анкета думок «Майбутнє природи  мого Поліського краю»

5-9

Протягом місяця

Класні керівники

 

10. Проведення  предметних тижнів:

-  географії

 

 

 

1-9

Протягом місяця

Вчителі географії,

Педагог - організатор

Профорієнтаційна робота

9.Виховний захід «Ринок професій»

9

19.03

Класний керівник  9 класу    Зубкович О.П.

 

Напрями виховання

 

Правове виховання

Організувати зустріч з дільничим інспектором з учнями та їхніми батьками

15.03

Соціальний педагог

Учнівське самоврядування

 

 

 

 

 

 

1.Звіт міністрів про проведену роботу.

 

 

13.03

 

Педагог-організатор

2. Підготовка до Міжнародного жіночого дня 8 Березня, шевченківських днів.

До 07.03

 

Педагог-організатор

 

3. Випуск шкільної газети.

 

01.03

 

Педагог-організатор

 

 

Робота з батьками

 

1. Батьківський всеобуч Дискусія «Роль родини в працездатності дитини»

15.03

Остапчук Н.В.

2. Родинне свято «Любій матусі».

01.03

 

 

Класні керівники 1-4 кл.

Контроль і керівництво

 

 

1.Контроль за роботою гуртків.

2. Рейд – перевірка «Зовнішній вигляд».

Протягом місяця

 

 

 

 

Адміністрація школи

 

 

 

Методична робота

Методична оперативна нарада класних керівників, керівників гуртків «Ігрова діяльність школярів у канікулярний період».

20.03

Заступник директора ЗНВР

 

 

Квітень

«Ціннісне ставлення особистості до сім’ї, родини, людей»

 

Вид роботи

Зміст роботи

Клас

Термін виконання

Відповідальний за виконання

Виховна діяльність

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Національно-патріотичне виховання

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Профорієнтаційна робота

1. Провести заходи з розділу програми «Ціннісне ставлення особистості до сім’ї, родини, людей».

1-9

 

 

 

 

Протягом місяця

Класні керівники 1-9 кл.

2. Виховний захід «Святе, як хліб, моє рідне село».

5-9

02.04

Педогог - організатор

3.День гумору «Гуморина»:

- година спілкування «Сміх – діло серйозне»;

- свято гарного настрою.

1-9

 

 

1-9

01.04

 

 

03.04

Класні керівники

 

Педагог -

організатор

4. Усний журнал «Традиції Великодня на українських землях».

1-9

09.04

Педагог - організатор

5. Конкурс писанок «Яйце-райце».

6. Виставка малюнків «Великдень – свято

воскресіння».

5-9

 

 

1-9

 

 

06.04

 

 

06.04

Кутасевич  В.Л.

 

 

Класні керівники

 

7. Відзначення Дня землі (22 квітня):

- усний журнал «Бережи, люби і знай!»;

- вікторина «Ми і світ природи»;

- симпозіум «Екологічні проблеми людства»;

- операція «Затишок»;

- природничий КВК «Зустріч птахів»;

- акція «Посади деревце».

 

 

 

 

1-9

 

 

1-4

 

 

5-9

 

1-9

16-19.04

Заступник директора з НВР,

педагог-організатор, класні керівники, вчитель біології Зубкович О.П.

8. Відзначення Дня Чорнобильської трагедії (26.04):

- виховні години по класах:

- загальношкільна лінійка вшанування пам’яті загиблих учасників ліквідації аварії на ЧАЕС:

виставка «Чорнобиль – горе України, її незагоєна рана».

1-9

22-26.04

Педагог-організатор, класні керівники

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кушнерук Л.Д.

9. Відзначення Всесвітнього дня книги.

Тиждень дитячої та юнацької книги.

1-9

19.04

 

 

16.04-20.04

Бібліотекар

10. Трудовий десант на пришкільних клумбах. Операція «Паросток».

5-9

 

 

 

 

Протягом місяця

 

 

 

Кутасевич В.Л.

 

 

 

 

10. Проведення  предметних тижнів:

-  біології

1-9

Протягом місяця

Вчитель біології,

Педагог - організатор

11.Діагностика професійного самовизначення

9

10.04

Пархомчук Л.А.

 

Напрями виховання

 

Правове і превентивне виховання

Зустріч з батьками учнів, які втратили бажання вчитись.

 

18.04

 

 

Соціальний педагог

 

Засідання ради з профілактики правопорушень.

20.04

Заступник директора з НВР, соціальний педагог

 

Учнівське самоврядування

Звіт міністерства режиму і порядку.

06.04

 

Педагог-організатор

Робота з батьками

Батьківський всеобуч Бесіда «Як навчити дитину бути відповідальною за свої вчинки»»

 

26.04

 

Окач С.С.

Контроль  керівництво

Вибірковий контроль  за щоденниками учнів

Протягом місяця

Заступник директора з НВР

Методична робота

Розробка для класних керівників методичних матеріалів

Протягом місяця

Заступник директора з НВР

 

Травень

Вид роботи

Зміст роботи

Клас

Термін виконання

Відповідальний за виконання

Виховна діяльність

 

 

 

Національно-патріотичне виховання

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Профорієнтаційна робота

1. Зустріч випускників.

1-9

01.05

Адміністрація школи

2. Заходи до дня пам’яті та примирення. Дня Перемоги:

- Випуск стінівок  «Пам’ятаємо! Перемагаємо!»

 

 

 

1-9

 

 

 

 

 

   

 07.05

 

 

 

 

 

Педагог-організатор

 

 

 

- Святковий концерт до Дня пам’яті та примиреня. Дня Перемоги. «Маки пам’яті

1-9

08.05

 

- класні години, уроки мужності;

1-9

06.05

Класні керівники

- виставка книг «У граніті, бронзі, у серцях»;

1-9

10.05

Бібліотекар

- акція «Грані добра»;

- операція «Забуті могили»;

5-9

 Протягом   місяця

 

 

Педагог-організатор

 

 3. Відзначення Дня Матері:

- ранок «Мамо, матінко, матусю».

 

 

1-4

 

 

13.05

 

 

Класні керівники

4.Урок-реквієм «Вшанування пам’яті жертв геноциду кримсько-татарського народу»

1-9

15.05

Класні керівники

5. Заходи до дня Європи:

 - вікторина « Країни та міста Європи»

 - класні години «Що ми знаємо про Європейський союз»

- дискусія «Україна і Європа»

 

 

 

21.05

 

20.05

 

22.05

 

 

Педагог-організатор

 

 

Класні керівники

5. Свято прощання з початковою школою «Вчителько моя, найперша, найрідніша…»

4

 

 

 

 

23.05

Остапчук Н.В.

6. Свято останнього дзвоника «Нас покликав останній дзвоник».

1-9

24.05

Педагог-організатор

 

7.Тиждень профорієнтації в школі

9

 

з 13 по 17

 

Соціальний педагог, класний керівник 9 класу

                                                   Напрями виховання

Правове виховання

Проведення лінійки дисципліни і порядку. Конкурс кросвордів на правову тематику.

22.05

 

18.05

Соціальний педагог

Класні керівники

 

Учнівське самоврядування

 

 

Звіт міністерства освіти. Підготовка до відзначення Дня перемоги.

03.05

03.05

 

 

Заступник директора з НВР, педагог-організатор

 

Робота з батьками

 

 

Контроль і керівництво

 

Проведення батьківських зборів про наслідки успішності та поведінка за ІІ семестр.

 

Контроль за проведенням батьківських зборів

Батьківський всеобуч

«Роль сім’ї і школи у підготовці учнів до свідомого вибору професій»

 

23.05

 

 

 

Протягом місяця

22.05

 

Класні керівники

 

 

 

Адміністрація школи

Пуха Н.С.

 

Методична робота

 

 

 

Засідання МО класних керівників

21.05

Керівник МО

Червень

Вид роботи

Зміст роботи

Термін виконання

Відповідальний за виконання

Виховна діяльність

1. Випускний вечір

«І звучить шкільний прощальний вальс».

 09.06

 

 

 

 

Педагог-організатор, класні керівники

 

ЗАВАНТАЖИТИ