ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ "НАС ЄДНАЄ ТАРАСОВЕ СЛОВО"

15.03.2021 12:27

На початку весняної пори ми вшановуємо Великого Кобзаря, світоча українського народу, нашого пророка Тараса Шевченка.

     Минуло 207 років від Дня народження славного сина українського народу, але й сьогодні його слово живе між нами.

Традиційно з нагоди вшанування пам’яті Великого Українця у КЗ «Храпинська ЗОШ І-ІІ ступенів» з 09.03. по 12.03.2021 року пройшов тиждень під гаслом «Шевченко - символ України!» 

 

Під час віртуальної екскурсії до музею Т.Шевченка у Каневі, діти поринули у далеке минуле, коли митець зростав, боровся, мріяв.

      Учні 8-9 класів дізнались багато цікавих, маловідомих фактів про Кобзаря  як письменника, поета, художника, громадського діяча, переглянувши документальний фільм «Справжній Шевченко: невідоме про українського генія».

      Із задоволенням змагалися учні 5-7 класів під час фотоквесту «Життя та творчість Кобзаря», де показали ерудицію, креативність та швидкість. 

      Протягом тижня всі учні з великим зацікавленням готувалися до літературного флешмобу «Нас єднає Тарасове слово», за результатами якого було знято відео  і опубліковано в мережі Інтернет. 

 

---ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО---

(https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=910239653060152&id=100022223761930&_rdr)

 

Успішно відбулася виставка стінгазет, де учні 5-9 класів проявили свою індивідуальність, самостійність, відкрили широку палітру цікавих фактів з життя Кобзаря.

На завершення було проведено інтелектуально-розважальну гру «Вивчаємо Шевченка по-сучасному» між командами хлопців та дівчат. Учні проявили небайдужість та старання, виявили неабиякі творчі здібності та акторську майстерність.

     Усі заходи були ретельно підготовлені й успішно проведені, а використання інформаційно-комунікативних технологій сприяло кращому засвоєнню матеріалу учнями.

    Минають роки, десятиліття, століття, але ніколи не погасне в серцях українців глибока шана до Великого Кобзаря. Нехай вогонь його душі залишить у наших серцях іскру Віри, Надії, Любові  до рідної землі, свого народу.